Najczęściej zadawane pytania
Dlaczego warto używać funkcji zdalnego usuwania połączeń? Czy nie mogę po prostu zablokować użytkownika w bramie VPN?
Funkcja Remote Connection Wipe zapewnia dodatkowe bezpieczeństwo poprzez usuwanie informacji o infrastrukturze VPN. Możesz również użyć funkcji Remote Connection Wipe w celu zapewnienia zgodności lub podczas pracy z zewnętrznymi wykonawcami.
Remote Connection Wipe ma również dodatkową zaletę polegającą na współpracy z dowolnym połączeniem VPN, nawet tymi, które nie oferują uwierzytelniania użytkownika. Pozwala to zablokować dostęp do VPN dla pojedynczego użytkownika bez konieczności dystrybuowania nowego połączenia do całego zespołu.