Najczęściej zadawane pytania
Dane dotyczące mojego połączenia VPN zostały przesłane do mojego osobistego sejfu. Jak mogę całkowicie usunąć te dane połączenia z mojego osobistego sejfu?
Wszystkie dane, które prześlesz do swojego Personal Safe, są silnie szyfrowane. Nikt, nawet my, nie będzie mógł uzyskać dostępu do Twoich danych.
Połączenia i skróty, które zostały zapisane w Twoim Personal Safe, można usunąć na dwa różne sposoby:
1. W aplikacji VPN Tracker dla Mac
W celu usunięcia połączeń lub skrótów z Twojego Personal Safe, postępuj zgodnie z następującymi krokami:‣ Przejdź do "VPN Tracker" > "Preferencje" ‣ Wybierz "Personal Safe" ‣ Usuń zaznaczenie połączeń i/lub skrótów, które chcesz usunąć z listy ‣ Naciśnij aktualizuj ‣ Spowoduje to usunięcie wszystkich informacji o połączeniach z naszych serwerów.
2. W przeglądarce pod adresem my.vpntracker.com
W celu usunięcia połączeń z Twojego Personal Safe, postępuj zgodnie z następującymi krokami:‣ Otwórz my.vpntracker.com i zaloguj się swoim identyfikatorem equinux i hasłem ‣ Wybierz "Personal Safe" w pasku bocznym ‣ Tutaj zobaczysz wszystkie połączenia i skróty, które są zapisane w Twoim Personal Safe. ‣ Po naciśnięciu przycisku usuń obok dowolnego połączenia, zostanie ono natychmiast usunięte z Twojego Personal Safe